Secțiune susținută de

Cum se schimbă căutarea pe LinkedIn

Portal HR \ Actual \ Cum se schimbă căutarea pe LinkedIn

Într-un anunț recent, LinkedIn detaliază modul în care se va schimba afișarea informațiilor care apar ca rezultat al căutărilor în această rețea socială. Schimbarea principală este legată de creșterea vizibilității rețelei extinse a fiecărui utilizator în parte. Așadar, vom putea vizualiza numele complete și profilele tuturor contactelor pe care le au profesioniștii din rețelele noastre, indiferent dacă sunt de gradul 1, 2 sau 3 (acest nivel de vizibilitate era până acum disponibil doar pentru utilizatorii care plăteau).

Vestea bună pentru recrutori este că, în căutările lor pe LinkedIn, vor avea acces la mult mai multe profile de profesioniști și își vor putea pune la punct liste lungi sau scurte 🙂 mai eficiente pentru procesele de recrutare pe care le derulează.

Evident că există însă și un „dar”. 🙂 Fiecare membru LinkedIn va putea accesa fără restricții toate informațiile pe care le dorește în decursul unei luni până atinge limita comercială de utilizare permisă. Astfel, cei care sunt „power user”-i vor avea probabil nevoie de un upgrade la conturi de tipul LinkedIn Premium Business Plus, Sales Navigator, sau Recruiter pentru a beneficia de căutări nelimitate în rețelele lor. Evident, acesta nu este singurul beneficiu pe care îl aduc acest tip de conturi.

Descoperiți mai multe informații despre schimbarea motorului de căutare LinkedIn accesând acest comunicat.

Nu aveți încă profil pe LinkedIn și nu știți de unde să începeți? Iată câteva idei:

1. De ce nu te găsesc recrutorii pe LinkedIn

2. Profilul și prezența ta pe LinkedIn

3. 13 pași către un profil LinkedIn reușit

Data articol: ianuarie 15, 2015

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam