Hot Now

Ghid de interviu – ce si cum?

18 04 2011, Portal HR , Comenteaza, 21.471 afisari

Oricat de mult am sustine avantajele interviului derulat ca o discutie relaxata, cel putin la fel de mult consideram ca pentru a duce la bun sfarsit un proces de evaluare eficient avem nevoie de… structura. Si ce dovada mai buna ca ne-am pus problema structurarii interviului decat existenta ghidului de interviu?

Odata stabilite avantajele utilizarii unui ghid de interviu, problema esentiala este cea legata de cea mai buna modalitate de elaborare a lui. Ce evaluam si cum evaluam? Ce includem in ghidul de interviu si cum notam observatiile din timpul discutiei? Din pacate, formatele preluate ca atare fara o adaptare prealabila risca sa duca evaluarea in directii inutile si ca atare irelevante pentru decizia de angajare.

Recomandam insa consultarea formatelor disponibile cel putin pentru doua motive: inspiratie si structurare. Iata, deci, 3 resurse utile pentru procesul de elaborare a ghidului de interviu:

1. Un exemplu de ghid de interviu de la SelectPro care ne-a atras atentia prin detalierea atat a competentelor evaluate cat si a etapelor procesului de evaluare.

2. Interviul cu o singura intrebare, via Lou Adler, o resursa obligatorie pentru cei care isi propun sa depaseasca limitarile interviului comportamental si sa adauge procesului de evaluare diferenta semnificativa pentru o decizie corecta.

3. O lista de intrebari posibile pentru o mare varietate de competente, de folosit, consideram noi, ca sursa de inspiratie si o posibilitate de a intelege cum poate sa functioneze o tehnica de elaborare a intrebarilor de interviu pe modelul STAR.

Voi ce alte resurse folositi pentru elaborarea ghidului de interviu?

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter