Hot Now

Intalnire cu un necunoscut?

12 11 2010, Portal HR , Comenteaza, 5.317 afisari

Luminita ne-a intrebat:

Va rog sa imi spuneti cu cine are loc ,de regula,un interviu obtinut pe un site de recrutari,in speta daca interviul urmeaza sa se desfasoare la sediul angajatorului: cu o persoana din companie,sau de la firma de recrutari? Este indicat sa intrebam persoana cu care discutam de unde este,sau se recomanda oricum?

Noi ii raspundem:

Desi exista o anumita logica in spatele oricarui proces de recrutare, ea nu este intotdeauna vizibila. Modelul colaborarii dintre angajator si compania de recrutare care deruleaza procesul de selectie a candidatilor potentiali poate avea grade diferite de complexitate.

Astfel, este posibil ca odata interviul stabilit cu angajatorul la sediul acestuia compania de recrutare sa nu se mai implice decat in obtinerea de feedback despre candidat si (speram) noi transmiterea acestuia mai departe catre cel interesat.

Dupa cum este la fel de posibil ca angajatorul (in lipsa unui departament de HR intern) sa solicite prezenta unui consultant de la firma cu care colaboreaza pe partea de recrutare pe parcursul derularii interviului.

Sunt mai rare situatiile in care consultantul de la firma de recrutare deruleaza (singur) interviurile la sediul angajatorului, dar nu inexistente.

In oricare dintre situatiile de mai sus, un candidat care este programat la un interviu are dreptul si chiar il incurajam sa ceara informatii despre persoana cu care urmeaza sa poarte discutia (in speta, sa clarifice daca interviul este cu un consultant, un responsabil din departamentul de HR sau altcineva). Aceasta informatie se poate solicita din timpul discutiei telefonice prin care se stabileste interviul (nu vedem niciun motiv pentru care ar trebui tinuta secret) si e firesc sa fie oferita candidatului, fara un efort suplimentar din partea acestuia.

Interviul cu un consultant de la o firma de recrutare poate sa aiba o dinamica diferita fata de cel derulat direct cu managerul pozitiei pentru care se face recrutarea, candidatul fiind indreptatit sa stie cu cine va sta de vorba pentru a-si seta corect asteptarile. In articolul acesta discutam si despre cateva din intrebarile pe care un candidat poate (si ar fi chiar bine) sa le puna persoanei care deruleaza interviul.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Peste jumătate dintre angajații români (59%) sunt îngrijorați de impactul incertitudinii economice asupra siguranței locului de muncă, potrivit studiului Randstad Workmonitor, aflat la a  douăzecea ediție. O treime (33%) dintre aceștia sunt îngrijorați de pierderea locului de muncă, procent care crește la 43 % în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani. „Ediția […]

Detalii

Compania Huawei este recunoscută ca angajator de top în România pentru prima oară și pentru a patra oară consecutiv în Europa, în cadrul Top Employers 2023 anunțat recent.  Obținerea certificării Top Employer demonstrează angajamentul organizației de a contribui la o lume mai bună pe piața forței de muncă, care se manifestă prin excelență în politicile […]

Detalii

2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la munca de la birou, după doi ani în care stilul de muncă remote a fost mai degrabă regula decât excepția, iar 2023 pare că va continua această tendință. Potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România, în acest moment, 46,1% […]

Detalii

Tot mai mulți se plâng de lipsa de pregătirea a noilor generații, însă foarte puțin se adaptează nevoilor lor „Tinerii de azi au nevoie de activități practice și vor teoria doar ca suport.” +1200 tineri și profesori din toată țara au beneficiat de programul ce a inovat educația 72% dintre tinerii de azi regretă că […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter