Secțiune susținută de

Întrebări pe care să ți le pui înainte de un job nou

Portal HR \ Opinia consultantului \ Întrebări pe care să ți le pui înainte de un job nou

Adesea, în entuziasmul primirii unei oferte de job (și acceptării ei), mai ales dacă ea sosește după o perioadă lungă de căutări, trecem cu vederea aspecte importante care au șanse mari ca într-un viitor nu tocmai îndepărtat să ne poziționeze din nou în rolul de candidați activi.

În discuțiile pe care le avem zilnic cu candidații, încercăm să atragem atenția asupra importanței procesului de analiză și auto-analiză dinainte oricărei decizii finale. Pentru noi, succesul proiectelor de recrutare se măsoară în timp și presupune satisfacție pe termen lung pentru ambele părți implicate, atât angajator cât și candidat, un motiv suficient de puternic pentru a ne asigura că profesionistul care acceptă o ofertă face acest lucru pe baza unor informații corecte și a unei înțelegeri cât mai realiste a propriului traseu profesional și a modului în care jobul care i s-a oferit se integrează sau nu în planurile sale de viitor.

Articolul de pe Careeralism pe care vi-l recomandăm azi amintește care sunt cele mai importante 6 întrebări pe care ar trebui să ni le punem înainte de a ne grăbi cu acceptarea jobului. Poate să fie vorba de un proces de auto-analiză sau de subiecte pentru o discuție cu consultantul de carieră. Oricum, puse laolaltă, răspunsurile la aceste întrebări vor ajuta orice profesionist să ia decizii mai inspirate și mai informate.

Iată câteva care ne-au atras atenția în mod deosebit și pe care le abordăm adesea în interviurile pe care le derulăm:

1. Ai citit cu atenție fișa de post și toate informațiile despre job și companie? Ești sigur(ă) că asta vrei să faci în fiecare zi și (mai ales) că vei fi fericit(ă) făcând asta în fiecare zi?

2. Ce părere ai despre cel care urmează să îți fie șef? Dar despre cei cu care urmează să colaborezi? Cum te-ai simțit în preajma lor?

3. Ești sigur(ă) că jobul va fi la fel de interesant și peste câțiva ani și că îți va oferi suficiente ocazii să te dezvolți din punct de vedere uman și profesional?

4. Cum se întegrează jobul acesta în planul tău de carieră?

5. O să te simți bine povestind prietenilor cine este angajatorul tău?

Voi la ce vă mai gândiți înainte de a accepta un job? (în afară de salariu și beneficii :-))

Data articol: iunie 24, 2015

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam