Hot Now

Recrutarea si candidatul mobil

08 06 2011, Portal HR , Comenteaza, 3.469 afisari

Sunt sanse mari ca acel candidat de care ai nevoie, cel cu potentialul si/sau talentul potrivit pentru organizatia ta sa aiba una dintre cele 6 milioane de conexiuni la internet mobil din Romania. Ce impact are acest lucru asupra procesului de recrutare? Specialistii din alte tari spun ca unul imens si pe care nu il mai putem ignora.

De la tipul si stilul mesajelor pe care le transmiti in procesul de recrutare, la usurinta aplicarii mobile la anunturile de joburi, a comunicarii intre candidat si organizatie si la optimizarea site-ului de cariera pentru internet mobil, prezenta pe Facebook si Twitter, aspectele care trebuie avute in vedere pentru a tine pasul cu candidatii mobili au incetat de mult sa mai fie o moda si au devenit o necesitate.

Desi e „vechi” pentru vest (fiind scris in 2009), articolul de pe ERE pe care vi-l recomandam azi ofera o pledoarie cat se poate de actuala acum si pe meleagurile noastre despre motivele pentru care recrutarea mobila devine regula si nu exceptie.

Iata si ideile care, credem noi, se potrivesc si mediului de business local:

1. Candidatii pe care ii cauti isi folosesc de foarte multe ori mobilul pentru a se conecta la internet, pentru a-si verifica mailul personal si a „socializa” pe retele si fac acest lucru in pauza de masa sau in timpul liber, atunci cand angajatorul nu ii poate supraveghea (deci exact in momentele cand vrei sa comunici cu ei).

2. Telefoanele cu conexiune la internet si optimizate pentru navigare sunt o modalitate accesibila de a fi la curent cu ce se intampla si ce te intereseaza (joburi, vesti oficiale sau nu etc.)

3. Telefonul mobil va deveni in timp principalul mijloc de conectare la internet, astfel incat orice strategie competitiva de recrutare trebuie sa aiba in vedere optimizarea pentru acest mediu de comunicare.

4. Mesajele cu impact maxim sunt cele scurte, trimise adesea prin intermediul telefonului (este vorba despre ceea ce specialistii numesc „marketing viral”).

5. Se pare ca rata de raspuns la un mesaj citit pe telefon este de 12% in comparatie cu doar 2% cat este rata de raspuns la o provocare lansata prin media traditionala.

Citeste tot articolul Top 10 reasons why mobile recruiting is here to stay and some say if you don’t hop on board you’ll be left behind si descopera cel putin inca 3 alte motive pentru care recrutarea (ca si candidatii pe care ii cauta) trebuie sa fie cat mai mobila.

Adauga comentariu

Cele mai noi

În România și în lume se trece printr-o perioadă fără precedent, primind o lecție pentru care nu avem prea mult exercițiu: solidaritatea. Este important ca acum să înțelegem și să reflectăm la lucrurile mici care pot face diferența și care pot aduce o îmbunătățire atât țării, cât și întregii planete.  Din 2015, Națiunile Unite ne […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY organizează vineri 3 aprilie, de la ora 11:30 până la 12:30, primul webinar online din seria “Bright Talks in Difficult Times” în cadrul căruia alături de invitați se va discuta despre cele mai bune practici de securizare a angajaților aplicate de către angajatori în situația actuală. Acest webinar face parte […]

Detalii

În pandemie, munca la domiciliu nu mai este un moft ci o opțiune viabilă pentru majoritatea companiilor. Pentru că știm că, oricât de mult ne-ar ajuta tehnologia să ne reinventăm modul de a munci, în realitate lucrurile sunt mult mai dificile decât par la prima vedere, vă recomandăm azi o lectură utilă de la Editura […]

Detalii

Pandemia actuală are un impact asupra economiei la nivel global, iar domeniul construcțiilor nu constituie o excepție. Potrivit unui studiu demarat de IBC Focus, lider de piață în monitorizarea șantierelor din România, pe un eșantion de peste 300 de companii active în domeniu, 31% dintre respondenți estimează că în perioada următoare va crește rata șomajului. […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter