Secțiune susținută de

Unde ajunge CV-ul meu

Portal HR \ Opinia consultantului \ Unde ajunge CV-ul meu

Probabil că vă puneți de multe ori această întrebare, mai ales dacă sunteți în căutare activă de job sau ați găsit un anunț interesant despre o poziție vacantă într-o companie în care vă doriți de mult timp să lucrați.

Dilema este cu atât mai îndreptățită cu cât în ultima vreme numărul de aplicanți la joburile disponibile de pe site-urile de profil este foarte mare și este firesc ca un candidat care întrunește cerințele din anunț să își pună problema în ce măsură cineva chiar vizualizează toate aplicațiile primite și face o selecție în cunoștință de cauză.

Pe plan local credem că sunt destul de puține organizațiile care au o bază de date integrată cu sistemul de mail astfel încât aplicațiile primite pe o anumită adresă să fie importate automat și să permită ulterior căutarea celor mai potrivite profile având în vedere cuvinte cheie. De cele mai multe ori, în „spatele” adresei de mail este o persoană (de la departamentul de HR, din zona administrativă, un consultant extern sau, în cazuri foarte rare și doar în companii foarte mici, managerul pentru a cărui echipă se derulează proiectul de recrutare).

Din păcate, nu întotdeauna persoana care primește aplicațiile este și cea în măsură să facă selecția. Dar acest lucru se întâmplă cu o frecvență îngrijorătoare. În plus, multe aplicații nu au parte nici măcar de o confirmare de primire, un motiv în plus pentru ca cei în căutare de job să pornească la drum în „discuția” cu potențialul angajator de la o nemulțumire.

Totuși, indiferent de „locul” unde ajunge CV-ul/aplicația, esențial este ca acesta/aceasta să fie citită de o persoană. Dacă e vorba chiar de managerul pentru care se face recrutarea, cu atât mai bine. Dar acest lucru este greu de controlat de către un candidat. Totuși, ce poate face un căutător activ de joburi este să încerce să trimită aplicații nu doar către o adresă de mail generală, ci și către o persoană de contact de la HR (informații despre cine și ce poziție ocupă în organizația în cauzaă sunt de găsit prin căutare atentă pe LinkedIn).

Află mai multe despre strategille de trimitere a CV-ului din articolul Where Does My Resume Really Go?.

Data articol: iulie 20, 2012

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam