Hot Now

7 greșeli de evitat când cauți un job

14 10 2014, Career Advisor , Comenteaza, 3.004 afisari

În procesul de căutare a unui job este foarte ușor să dăm vina pe factori externi, care nu țin de noi, pentru a ne explica eșecul. Nimic nou în asta, este vorba despre un mecanism de apărare cât se poate de natural, cu atât mai mult cu cât vulnerabilitatea celui aflat în postura de a căuta activ un job este, adesea, una foarte mare.

E normal, așadar, să caute explicații în exterior și mult mai dificil să își asume o parte din vină pentru faptul că nu primește suficiente invitații la interviuri și, mai grav, nicio ofertă concretă.

Articolul de pe Undercover Recruiter pe care vi-l recomandăm azi ne-a adus aminte de subiecte care revin în discuțiile cu candidații pe care îi vedem zilnic și, pentru că ideile pe care le vehiculează sunt foarte corecte din punctul nostru de vedere și din experiența noastră, ne-am propus să le trecem în revistă.

Ce greșeli fac în general cei care își caută un job și, implicit, ce ar trebui să evite?

1. Se concentrează pe detalii nesemnificative

Grija principală a celui care aplică pentru o poziție vacantă ar trebui să fie aceea de a-și evidenția cât mai bine competențele și modul în care acestea se potrivesc cu profilul cerut. Restul sunt detalii adesea nesemnificative.

2. Își setează greșit așteptările

Poate să fie vorba aici fie de un proces viciat de auto-cunoaștere care duce la „vânarea” unor joburi nepotrivite, fie de absolutizarea unei impresii pozitive cu care pleacă de la interviu și renunțarea la procesul de căutare a unui job în așteptarea unei oferte care nu mai apare.

3. Nu adună suficiente informații despre post, organizație și manager

Luați de „valul” interviului, mulți candidați uită să cerceteze în profunzime natura postului pentru care sunt evaluați. Adesea au tendința de a-și supraevalua competențele, experiențele și cunoștințele, iar consecința poate fi o lipsă de atenție față de aspectele critice ale postului și o înțelegere eronată a responsabilităților.

Descoperiți și restul greșelilor pe care trebuie să le evitați dacă și când vă căutați un job citind tot articolul 7 Job Search Mistakes Every Job Applicant Should Stop Doing. 

Adauga comentariu

Cele mai noi

Revista HR Manager împreună cu Humanistic organizează joi 4 iunie, între orele 14.00–16.00, a doua ediție a evenimentului online „FAST FORWARD. ORGANIZAȚIA DIGITALĂ”, în cadrul căruia se va discuta despre un viitor sustenabil, un alt fel de viitor unde managerul HR are șansa de a contribui decisiv sub presiunea cifrelor și a rezultatelor. Discuțiile se vor […]

Detalii

Inegalitatea de șanse la educație este una dintre problemele fundamentale cu care se confruntă sistemul de învățământ preuniversitar din România. 4 din 10 copii din România au părinți în şomaj sau cu venituri mici, ceea ce se traduce în condiţii de locuit precare, îngrijirea inadecvată a sănătăţii şi bariere în accesul la învăţământ, cultură, sport […]

Detalii

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter