Hot Now

7 greșeli de evitat când cauți un job

14 10 2014, Career Advisor , Comenteaza, 2.932 afisari

În procesul de căutare a unui job este foarte ușor să dăm vina pe factori externi, care nu țin de noi, pentru a ne explica eșecul. Nimic nou în asta, este vorba despre un mecanism de apărare cât se poate de natural, cu atât mai mult cu cât vulnerabilitatea celui aflat în postura de a căuta activ un job este, adesea, una foarte mare.

E normal, așadar, să caute explicații în exterior și mult mai dificil să își asume o parte din vină pentru faptul că nu primește suficiente invitații la interviuri și, mai grav, nicio ofertă concretă.

Articolul de pe Undercover Recruiter pe care vi-l recomandăm azi ne-a adus aminte de subiecte care revin în discuțiile cu candidații pe care îi vedem zilnic și, pentru că ideile pe care le vehiculează sunt foarte corecte din punctul nostru de vedere și din experiența noastră, ne-am propus să le trecem în revistă.

Ce greșeli fac în general cei care își caută un job și, implicit, ce ar trebui să evite?

1. Se concentrează pe detalii nesemnificative

Grija principală a celui care aplică pentru o poziție vacantă ar trebui să fie aceea de a-și evidenția cât mai bine competențele și modul în care acestea se potrivesc cu profilul cerut. Restul sunt detalii adesea nesemnificative.

2. Își setează greșit așteptările

Poate să fie vorba aici fie de un proces viciat de auto-cunoaștere care duce la „vânarea” unor joburi nepotrivite, fie de absolutizarea unei impresii pozitive cu care pleacă de la interviu și renunțarea la procesul de căutare a unui job în așteptarea unei oferte care nu mai apare.

3. Nu adună suficiente informații despre post, organizație și manager

Luați de „valul” interviului, mulți candidați uită să cerceteze în profunzime natura postului pentru care sunt evaluați. Adesea au tendința de a-și supraevalua competențele, experiențele și cunoștințele, iar consecința poate fi o lipsă de atenție față de aspectele critice ale postului și o înțelegere eronată a responsabilităților.

Descoperiți și restul greșelilor pe care trebuie să le evitați dacă și când vă căutați un job citind tot articolul 7 Job Search Mistakes Every Job Applicant Should Stop Doing. 

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 2-6 martie, Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) pregătește cea de-a IX-a ediție a proiectului Spring IT. SiSC este cea mai veche organizație studențească din Academia de Studii Economice din București, care a realizat peste 200 de proiecte, desfășurate cu succes, în decursul a 23 de ani de […]

Detalii

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de joburi din România, Angajatori de TOP dedicat tuturor candidaților, indiferent de nivelul de experiență. Eveniment de carieră consacrat în București și Timișoara, Angajatori de TOP se extinde în Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și oferă oportunități de carieră pentru candidații cu studii superioare și medii care sunt […]

Detalii

–   Prima platformă de wellbeing ce reunește peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora; –   Segmentarea în premieră a programelor pe cele două categorii de generații care constituie mai mult de 75% din forța de muncă: Generația X și Millennials; –   Programele sunt accesibile în 40% în formatul atelierelor experiențiale și […]

Detalii

Este un drept al angajatorilor să le stabilească angajaților lor obiective de performanță profesională, dar este o obligație a acestora față de angajați, începând de la momentul angajării, să le arate care sunt criteriile de evaluare profesională și care e procedura. Printre elementele obligatorii ale regulamentului intern regăsim, de altfel, criteriile și procedura de evaluare […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter