Hot Now

Ce face un coach de cariera?

23 11 2010, Portal HR , Un comentariu, 8.803 afisari

Despre utilitatea coaching-ului in eforturile de dezvoltare personala am mai discutat pe PortalHR. Dar ceea ce ne-am propus azi este o clarificare a modului in care coaching-ul de cariera preia anumite elemente ale profesiei de baza si le aplica in probleme specifice din universul jobului si implicit al carierei.

Ce face un coach de cariera?

1. Exploreaza impreuna cu clientul probleme/blocaje/provocari de care acesta se loveste la locul de munca cu scopul de a genera cele mai eficiente actiuni pentru rezolvarea/depasirea lor.

2. Actioneaza intr-un mod asemanator cu un catalizator. Faciliteaza dezvoltarea si tranformarea individuala si, in timp, organizationale. Aici se regasesc cateva din avantajele competitive majore ale companiilor care au puse la punct politici coerente de management al carierei pentru angajatii lor, caci drumul spre performanta organizationala trece prin satisfactia personala pe care coaching-ul de cariera o poate facilita in mod inspirat.

3. Se concentreaza pe sustinerea clientului in incercarea de a-si descoperi pasiunile, scopul in viata, valorile si alte aspecte ale profilului sau motivational care contribuie la delimitarea a ceea ce numim adesea „job ideal„. Marcia Bench o numeste „vocatie autentica„.

3. Transfera clientului abilitatile de management al carierei necesare pentru ca la urmatoarea „cotitura” a drumului acesta sa reuseasca sa faca fata cu succes provocarilor care il asteapta. Asadar, dupa cum este si firesc, coaching-ul de cariera poate fi numit asa doar in masura in care nu da dependenta. Clientul se descopera si se pozitioneaza autonom, ca factor de decizie in ceea ce priveste alegerile in cariera, de unde si nivelul crescut de asumare al acestora si prognosticul fericit in ceea ce priveste satisfactia muncii la finalul fiecarei zile.

4. Poate facilita procesul prin care clientul isi gestioneaza o cautare a unui nou loc de munca sau pune bazele unui business pe cont propriu in efortul de a-si pune in opera idealul la constientizarea caruia a ajuns si prin intermediul procesului de coaching.

5. Are ca obiective finale (la care ajunge impreuna cu clientul) un nivel sanatos si crescut de auto-cunoastere, o viziune sensibil mai clara asupra scopului si obiectivelor in viata si nu in ultimul rand o abilitate sporita de a face fata cu succes provocarilor unei piete a muncii in continua miscare.

Desi poate parea ambitios si exagerat spus, in realitate, coaching-ul de cariera bine facut poate sa duca la o imbunatatire efectiva a calitatii vietii prin managementul inspirat si documentat al carierei.

Comentarii (1)
  1. […] This post was mentioned on Twitter by Stefan Murgeanu and Mihaela Georgescu, Portal HR. Portal HR said: Ce face un coach de cariera? http://portalhr.ro/?p=843 […]

Adauga comentariu

Cele mai noi

CIO Council și Revista CARIERE organizează miercuri, 19 mai, între orele 15.00-17.30, o nouă ediție din seria de evenimente online CIO TALKS – Powered by CIO Council cu tema Digital Leadership. Building Frameworks for Digital Success. CIO Council propune o discuție deschisă despre cum pot crește organizațiile eficiența operațională folosind tendințele actuale din tehnologie, precum […]

Detalii

Pe 12 mai 2021, de la ora 09:30, BusinessMark are plăcerea să vă invite o nouă ediție a evenimentului „Magnetico. How to attract and retain talents improving employer branding and creating meaningful HR practices”, ce va avea loc online. În cadrul conferinței, care vizează HR Managers & HR Directors, Talent & Acquisition Managers, Employer Branding […]

Detalii

Studiul realizat de Grayling în rândul a 550 de lideri din domeniul afacerilor arată că 2021 va fi un an esenţial pentru companii în urma pandemiei de COVID-19 şi în perspectiva conferinţei COP26 Aspectele legate de criteriile ESG (de mediu, sociale şi de guvernanţă) vor avea o mai mare importanţă în 2021, consideră liderii din […]

Detalii

Pe 18 și 19 mai va avea loc prima conferință online internațională, dedicată conceptului de „Employer Branding” în România. EBcon 2021 va reuni peste 350 de profesioniști internaționali și locali, entuziaști ai HR, Marketing și Employer Branding și peste 15 speakeri care vor fi prezenți pe scena virtuală pentru a aborda tematici relevante pentru evoluția […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter