Secțiune susținută de

Cui i-e frică de recrutori?

Portal HR \ Opinia consultantului \ Cui i-e frică de recrutori?

Oricât de ciudat ar părea… răspunsul este, de foarte multe ori, candidatului. 🙂 Și este cu atât mai ciudat cu cât, în vremurile de criză în care trăim, un candidat ar trebui să se bucure dacă este contactat de un recrutor, chiar dacă nu își caută activ un loc de muncă.

Mai concret, vrem să vorbim azi despre un fenomen foarte des întâlnit în ultima vreme: refuzul profesioniștilor de a se conecta pe LinkedIn cu un recrutor sau un responsabil de HR de la o altă companie de teamă „să nu vadă șeful” ce conexiuni au și, implicit, să considere că respectivul angajat este în căutarea unui nou loc de muncă.

Dacă suferi de această teamă, vestea proastă este că, deși ai un profil pe LinkedIn pe care, teoretic, te-ai străduit să îl completezi cu informații cât mai actuale și mai relevante pentru a putea, la un moment dat, să atragi cu el atenția potențialilor angajatori, de fapt pierzi un procent semnificativ din beneficiile prezenței pe LinkedIn atunci când nu dai curs cererilor de conectare venite de la recrutori sau specialiști HR.

În realitate, TU ești cel care controlează cine și ce vede din activitatea ta de pe LinkedIn, de la postări, la conexiuni, actualizări de profil și comentarii etc. Cum? Totul este să te asiguri că ai făcut câteva setări simple de securitate.

Iată pașii pe care trebuie să îi parcurgi:

1. Accesează zona de Account & Settings a profilului tău.

2. La secțiunea Privacy Controls selectează „Select who can see your connections” (asigură-te că ai bifat varianta în care doar tu îți poți vedea conexiunile) și, dacă ești în căutare activă a unui job, accesează și „Turn on/off your activity broadcasts” pentru a te asigura că nimeni nu poate vedea că îți actualizezi profilul de pe LinkedIn.

3. Acceptă, fără griji :-), cererile de conectare de la recrutori sau specialiști HR, actualizează-ți profilul și folosește cu încredere LinkedIn pentru căutarea unui job.

Pasul următor este să te asiguri că te găsesc recrutorii pe LinkedIn:

Chiar dacă Twitter nu este la fel de activ la noi ca în alte țări, ideea de a fi prezent în social media este una valabilă. Nu uita că reputația se clădește în timp și că nu te poți aștepta la rezultate doar dacă ți-ai completat profilul de LinkedIn cu câteva informații din CV.

Mult succes!

Data articol: octombrie 30, 2018

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam