Secțiune susținută de

Cum găsim talente pe LinkedIn

Portal HR \ Actual \ Cum găsim talente pe LinkedIn

Cei care au trecut prin proiecte de recrutare care par să nu se mai termine sau care au parcurs sute de aplicații în căutarea profilului cel mai apropiat de „idealul” pentru postul vacant înțeleg foarte bine cât de valoroasă este o bază de date de profesioniști. Atunci când această bază de date se numește LinkedIn, motivele pentru care un recrutor ar trebui să maximizeze utilizarea acestei resurse ar trebui să fie de la sine înțelese.

Pentru cei care încă mai au dubii sau nu sunt convinși că LinkedIn poate schimba semnificativ modul în care se derulează acum proiectele de recrutare, iată câteva „argumente” în plus:

– LinkedIn are peste 180,000,000 vizitatori lunari unici și în fiecare secundă se înscriu 2 membri noi;

– există utilizatori LinkedIn în 200 de țări;

– 2 din 5 utilizatori LinkedIn accesează platforma cel puțin o dată pe zi;

– peste 90% din companii utilizează Twitter, Facebook și LinkedIn pentru a recruta candidați, dar LinkedIn rămâne în topul resurselor când vine vorba de proiecte de recrutare reușite;

– 75% dintre profesioniști sunt interesați într-un job nou, cu toate acestea doar puțin peste 60% din companii recrutează candidați pasivi (iar 3 din 4 utilizatori LinkedIn asta sunt).

Concluzia este cât se poate de evidentă: companiile care nu utilizează eficient această platformă socială în proiectele de atragere și recrutare de candidați pierd în fiecare zi profesioniști valoroși.

Care sunt pașii de parcurs pentru crearea unei strategii de recrutare prin LinkedIn?

– începeți cu crearea paginii de companie pentru a susține brandul de angajator;

– creați anunțuri de recrutare atractive;

– fiți atenți la competiție;

– utilizați mesaje personalizate în comunicarea cu candidații;

– acordați atenție deosebită candidaților pasivi.

Pentru mai multe detalii despre fiecare etapă, citiți tot articolul How to Source Top Talent on LinkedIn și consultați infograficul de mai jos:

LinkedIn-final

 

Data articol: mai 4, 2015

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam