Secțiune susținută de

Evalueaza candidatii in lumea virtuala

Portal HR \ Evenimente \ Evalueaza candidatii in lumea virtuala

Vorbim mult pe PortalHR despre recrutarea cu ajutorul social media, despre cat de importante sunt noile tehnologii Web 2.0 pentru o pozitionare proactiva si eficienta a functiei de resurse umane. Si mai vorbim si despre metode de evaluare, despre Centre de Evaluare si Dezvoltare.

Evenimentul la care va recomandam sa participati leaga intr-un mod inspirat cele doua subiecte. Daca avem nevoie de evaluari mai complexe (pentru ca asa sunt majoritatea pozitiilor pentru care recrutam) si daca avem la dispozitie atatea tehnologii noi, de ce sa nu facem evaluarile online, sub forma unor simulari?

Prezentatorii webcastului Human Capital Institute, Simulations and Virtual Worlds: The New Frontiers of Online Assessment, ne provoaca sa regandim din nou metodele pe care le folosim pentru a plasa performerii cei mai buni in posturile critice din organizatie.

Ni se pare interesanta observatia ca modalitatile actuale de evaluare (care se concentreaza pe masurarea potentialului pentru performanta) sunt, in esenta, insuficiente atunci cand este vorba de masurarea potrivirii culturale. Pentru ca o evaluare amanuntita a unui potential angajat trebuie sa aiba in vedere o realitate aparent simpla dar cu atat mai greu de cuantificat: aceea a potrivirii intre valorile/credintele angajatului si credintele/obiceiurile organizatiei.

Care ar fi solutia? Simulari de ultima ora cu un grad ridicat de complexitate pot oferi, afirma prezentatorii, o perspectiva multi-dimensionala asupra candidatului evaluat. Teoretic, ne putem astepta la o combinatie de evenimente de genul sedintelor, intalnirilor individuale, situatiilor critice de business etc. Dar cum arata ele in practica?

Aflati participand la acest webcast, pe 17 noiembrie 2010.

Atentie! Mai sunt si alte date la care va fi redifuzat, asa ca merita sa verificati calendarul.

Data articol: octombrie 28, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam