Secțiune susținută de

Exercitiul de grup

Portal HR \ Opinia consultantului \ Exercitiul de grup

Centrele de Evaluare si Dezvoltare (Assessment & Development Centers) sunt adesea utilizate de companii in procesele de recrutare pentru pozitii mai complexe sau care implica responsabilitati de management. Sunt insa si situatii in care companiile le utilizeaza pentru a selecta dintr-o baza larga de proaspat absolventi pe cei carora le vor acorda sansa de a face parte dintr-un program de internship.

In oricare dintre situatii, succesul metodei este dat de masura in care sunt respectate cerintelor diferitelor etape: de la planificare, la managementul relatiei cu participantii, derularea efectiva a exercitiilor, evaluarea si redactarea rapoartelor.

Adesea insa exista confuzii si neintelegeri in ceea ce priveste aceasta metoda. Candidatii invitati la un centru de evaluare nu stiu la ce sa se astepte, consultantii care le organizeaza nu clarifica intotdeauna neintelegerile si rezultatele ajung sa fie afectate.

Filmuletul pe care va propunem sa il vizionati azi este primul dintr-o serie de postari prin care ne propunem sa clarificam acest subiect. Este filmarea unui exercitiu de grup dintr-un Centru de Evaluare si Dezvoltare organizat de PriceWaterhouse Coopers.

Ceea ce ne-a placut foarte mult si credem ca este revelator este asezonarea discutiilor participantilor cu comentariile post-factum ale evaluatorilor. Ce se intampla in acest exercitiu si ce gandesc cei care evalueaza participantii la acest exercitiu? Iata:


Data articol: noiembrie 11, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam