Secțiune susținută de

Idei pentru cariera ta în HR

Portal HR \ Opinia consultantului \ Idei pentru cariera ta în HR

Indiferent de numărul de ani de experiență în resurse umane: unul, doi ani sau poate chiar mai mulți ani, profesioniștii din această zonă se pot confrunta și ei la un anumit moment dat al carierei cu un impas sau blocaj în evoluția acesteia. Simplul fapt că teoretic ar trebui să fie cei mai în măsură dintr-o organizație să îi sfătuiască pe alții cum să facă cele mai bune alegeri pentru evoluția lor profesională nu îi scutește pe cei din HR de dileme și crize de identitate.

Munca în HR nu este deloc ceea ce pare din afară şi este firesc să-ţi pui întrebarea: “Încotro mă îndrept?” (și, eventual, „Ce fac ca să ajung acolo?”), luând în calcul toate responsabilitățile aferente poziției ocupate, procedurile de urmat sau deciziile pe care trebuie să le iei foarte des cu privire la traseul profesional al unor colegi/angajați sau candidați intervievați. Dacă mai punem la socoteală și impresia adesea greșită în rândul celorlalți profesioniști că HR-ul este doar un consumator de resurse, misiunea acestuia nu este una ușoară.

Momentele de nesiguranță sau de impas, uneori chiar de frustrare sunt experiențe cu care mulți dintre voi s-au confruntat (sau se vor confrunta). Articolul de pe Success in HR pe care vi-l recomandăm astăzi ar putea fi util și inspirațional pentru cei care sunt într-un asemenea moment (ușor) neplăcut al carierei lor sau care vor să se pregătească din vreme pentru o astfel de posibilitate.

Dacă nu știți cu exactitate încotro se îndreaptă cariera voastră și nu sunteți siguri nici de „pasul următor”, iată câteva idei utile de luat în considerare:

1. Încearcă să apelezi la serviciile sau sfatul unui consilier (coach) în carieră care te poate îndruma și ajuta cu privire la traiectoria ta profesională în zona HR-ului

2. Incearcă să îți mărești numărul recomandărilor primite pe rețeaua LinkedIn de la persoanele cu care ai lucrat/colaborat de-a lungul carierei tale. Evident, asigură-te că aceste recomandări sunt relevante atât din punctul de vedere al competențelor pe care vrei să le scoți în evidență în profilul tău cât și al legitimității lor.

3. Lucrează la abilitățile tale de leadership prin participarea la diferite activități voluntare în cadrul departamentului de HR sau în orice altă organizație sau asociație non-guvernamentală, activități care să îți solicite asumarea responsabilității, gândirea strategică, planificarea optimiă a resurselor, motivarea celorlalți să acționeze într-o anumită direcție etc.

4. Ia în calcul varianta de a lucra pe cont propriu ca headhunter, consilier în HR, coach de carieră sau antreprenor în orice alt domeniu care te atrage suficient de puternic și de suficient de multă vreme pentru a te fi convins că este ceea ce vrei să faci.

5. Asigură-te că profilul tău de LinkedIn este actualizat și poți fi găsit mai ușor pentru diferite oportunități de carieră. Nu uita că verigile slabe sunt cele mai valoroase atunci când vine vorba de identificarea unor oportunități valoroase pentru cariera ta.

6. Dacă ai talent la scris, gândește-te la posibilitatea de a scrie o carte/un e-book pornind de la experiența ta concretă în HR, un studiu mai special sau chiar și articole pentru a promova și a face vizibilă experiența ta. Și un blog propriu în zona HR ar fi extrem de util.

7. Acordă o importanță foarte mare dezvoltării și învățării continue în domeniu prin dobândirea diferitelor certificări, participarea la cursuri (online sau offline) sau conferințe. Vei avea astfel acces permanent la know how și vei fi la curent cu tendințele din domeniu.

8. Lărgește-ți rețeaua ta profesională (online și offline) prin practicarea unui networking constant care să te ajute să ajungi la anumite persoane cu influență sau să fii ușor remarcat.

9. Începe și gestionează propriul grup de discuții pe LinkedIn și poziționează-te drept lider în aria ta de specialitate din HR prin conținut de calitate, constanță și consecvență.

Vă lăsăm să descoperiţi şi alte idei utile pentru evoluţia carierei voastre în domeniul HR-ului citind întreg articolul Feeling Stuck in Place? Here Are 27 Ideas For Talking Your Career in HR To The Next Level…

Data articol: martie 28, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam