Secțiune susținută de

Jocuri de culise: recruiter intern si manager

Portal HR \ Opinia consultantului \ Jocuri de culise: recruiter intern si manager

Unul dintre membrii PortalHR ne-a pus urmatoarea intrebare:

Cum as putea sa imi imbunatatesc relatia pe care o am pentru managerul pentru care fac o recrutare? Lucrez de cativa ani in acelasi departament de HR al aceleiasi companii si in continuare exista probleme de comunicare si neintelegeri frecvente. Managerul pare mereu nemultumit de candidatii pe care ii recomand.

Articolul de pe ERE pe care vi-l recomandam porneste de la aceeasi realitate des intalnita: nu e deloc usor sa fii recruiter intern. Motivul principal este calitatea relatiei cu managerul pentru care faci angajarea.

De cele mai multe ori acesta pare sa aiba o agenda si intelegere diferite asupra situatiei, de la profilul candidatului potrivit, la gradul de urgenta al procesului de recrutare si nu in ultimul rand la modul in care trebuie facuta evaluarea si luata decizia de recrutare.

Din pozitia de recruiter intern e mai putin eficient, spun autorii acestui articol, sa iti pui problema ce ar trebui sa faca managerul ca sa imbunatateasca comunicarea dintre voi. E mult mai practic (si realitatea o demonstreaza) sa te gandesti ce poti face tu pentru manager si pentru organizatie, cum poti influenta (mai degraba pozitiv) un proces de recrutare astfel incat la final toate partile implicate sa fie multumite.

Esti responsabil cu recrutarea intr-o organizatie? Afla cum iti poti face viata usoara citind acest articol recomandat de pe ere: Finding your Edge as a Corporate Recruiter.

Citeste tot articolul de pe ERE ca sa afli (sau sa iti clarifici) care sunt provocarile de care te poti lovi in acest efort de gasire a celei mai bune solutii. De cele mai multe ori, primul pas in rezolvarea unor probleme este constientizarea faptului ca ele exista.

Tu ce relatie ai cu managerul pentru care trebuie sa faci o recrutare?

Mai ai nevoie si de alte resurse care te pot ajuta in jobul tau de recruiter intern?

Citeste si articolul despre cele 5 lucruri pe care nu ar trebui sa le mai faci si afla cum sa vorbesti limba succesului. Mai mult, te poti abona la revista ERE care se ocupa in exclusivitate de acest subiect. Afla mai multe detalii aici.

Data articol: octombrie 8, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam