Hot Now

Jocuri de culise: recruiter intern si manager

08 10 2010, Portal HR , Comenteaza, 5.300 afisari

Unul dintre membrii PortalHR ne-a pus urmatoarea intrebare:

Cum as putea sa imi imbunatatesc relatia pe care o am pentru managerul pentru care fac o recrutare? Lucrez de cativa ani in acelasi departament de HR al aceleiasi companii si in continuare exista probleme de comunicare si neintelegeri frecvente. Managerul pare mereu nemultumit de candidatii pe care ii recomand.

Articolul de pe ERE pe care vi-l recomandam porneste de la aceeasi realitate des intalnita: nu e deloc usor sa fii recruiter intern. Motivul principal este calitatea relatiei cu managerul pentru care faci angajarea.

De cele mai multe ori acesta pare sa aiba o agenda si intelegere diferite asupra situatiei, de la profilul candidatului potrivit, la gradul de urgenta al procesului de recrutare si nu in ultimul rand la modul in care trebuie facuta evaluarea si luata decizia de recrutare.

Din pozitia de recruiter intern e mai putin eficient, spun autorii acestui articol, sa iti pui problema ce ar trebui sa faca managerul ca sa imbunatateasca comunicarea dintre voi. E mult mai practic (si realitatea o demonstreaza) sa te gandesti ce poti face tu pentru manager si pentru organizatie, cum poti influenta (mai degraba pozitiv) un proces de recrutare astfel incat la final toate partile implicate sa fie multumite.

Esti responsabil cu recrutarea intr-o organizatie? Afla cum iti poti face viata usoara citind acest articol recomandat de pe ere: Finding your Edge as a Corporate Recruiter.

Citeste tot articolul de pe ERE ca sa afli (sau sa iti clarifici) care sunt provocarile de care te poti lovi in acest efort de gasire a celei mai bune solutii. De cele mai multe ori, primul pas in rezolvarea unor probleme este constientizarea faptului ca ele exista.

Tu ce relatie ai cu managerul pentru care trebuie sa faci o recrutare?

Mai ai nevoie si de alte resurse care te pot ajuta in jobul tau de recruiter intern?

Citeste si articolul despre cele 5 lucruri pe care nu ar trebui sa le mai faci si afla cum sa vorbesti limba succesului. Mai mult, te poti abona la revista ERE care se ocupa in exclusivitate de acest subiect. Afla mai multe detalii aici.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Studiul indică modificări semnificative ale riscurilor și priorităților. Talentul este perceput ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri de către liderii unora dintre cele mai mari companii din lume. Majoritatea liderilor se concentrează pe asimilarea avantajelor de mediu obținute în perioada de carantină. Doar o treime dintre liderii intervievați privesc cu optimism perspectivele de […]

Detalii

Dacă până acum, în lunile de vară, piața muncii traversa o perioadă de stagnare în ceea ce privește locurile de muncă disponibile și interesul candidaților pentru acestea, putem spune că în vara anului 2020 lucrurile au stat cu totul altfel. Lunile iunie-august au fost marcate de o cerere mare din partea candidaților, care au fost […]

Detalii

Pe 1 octombrie 2020 Erudio dă start celui mai nou program al său de leadership, Etikon – Încredere și Cooperare. Etikon se adresează liderilor, antreprenorilor, managerilor, echipelor de conducere și echipelor care lucrează în proiecte comune. Premisa de la care s-a pornit este că, în perioada pe care o traversăm, liderii sunt cei care au […]

Detalii

Legislația apărută anul acesta dă posibilitatea părinților, în cazul închiderii temporare a școlilor, grădinițelor sau creșelor, să primească zile libere plătite pentru supravegherea copiilor. Autoritățile au venit cu două acte normative, o lege și o ordonanță, fiecare dintre ele stabilind acordarea de zile libere părinților în situația închiderii unităților de învățământ din cauze diferite. De […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter