Secțiune susținută de

CV sau profil de LinkedIn?

Portal HR \ Opinia consultantului \ CV sau profil de LinkedIn?

Din punctul de vedere al candidatului, lucrurile sunt destul de simple. Dacă investește periodic timp în actualizarea și rafinarea profilului de LinkedIn, atunci când este implicat într-un proces de recrutare îi este mult mai la îndemână să trimită pdf-ul generat automat de LinkedIn în loc să mai lucreze la actualizarea unui CV.

În plus, adevărul este că profilul de LinkedIn, dacă este bine făcut și include referințe de la alți profesioniști relevanți, are șanse mari să arate (grafic, dar nu numai) mai bine decât CV-ul și să aibă impactul dorit.

Teoretic suntem de acord și noi, privind lucrurile din punctul de vedere al consultantului. Am avut multe situații în care clienții cu care lucrăm au fost de acord să primească profilul de LinkedIn însoțit de recomandările noastre, dar situația nu trebuie generalizată.

Iată câteva motive pentru care e posibil ca un angajator să prefere în continuare CV-ul:

  1. Vrea să îl poată printa înainte de interviu și să își noteze direct pe el comentariile din timpul discuției (încercați, de curiozitate, să printați un profil de Linkedin ca să vedeți cât de lung este).
  2. Dorește ca informațiile din CV să fie organizate conform unui format prestabilit pentru a-și putea ușura munca de citire și selecție.
  3. E interesat doar de anumite informații cheie și nu vrea să piardă timpul citind profilele de LinkedIn ale tuturor profesioniștilor pe care îi evaluează.

De la caz la caz, motivele pot fi diferite. E însă foarte clar că trebuie să vă asigurați, înainte de a atașa profilul de LinkedIn, că respectați exact cerințele angajatorului pentru procesul de trimitere a unui aplicații. Abia după ce aveți o discuție detaliată cu angajatorul și se pune problema unei evaluări ulterioare puteți aduce în prim-plan oportunitatea trimiterii profilului pdf generat automat de LinkedIn (deși, de cele mai multe ori, linkul către profil ar trebui să fie suficient pentru un angajator racordat la realitățile recrutării în secolul XXI).

Pentru mai multe explicații privind necesitatea trimiterii CV-ului și nu profilului de LinkedIn, vă recomandăm și articolul de pe Muse:  Here’s Why You Can’t Submit a LinkedIn Profile Instead of a Resume (Even if You Want To).

Data articol: februarie 14, 2018

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam