Hot Now

Ce cred candidatii despre interviurile dificile

22 06 2011, Portal HR , Comenteaza, 5.479 afisari

Daca nu ati trecut pana acum prin niciun interviu in care sa trebuiasca sa raspundeti unor intrebari care (aparent) nu aveau nicio legatura cu jobul pentru care ati aplicat, cu siguranta ca ati auzit macar de la altii despre astfel de experiente. Cum ajungi in 48 de ore la Polul Nord este una din provocarile de acest gen care a generat un volum interesant de pareri/comentarii, dupa cum este si firesc cand ineditul bun „rupe” ritmul evaluarilor traditionale.

Articolul de pe ERE pe care vi-l recomandam azi se leaga interesant de aceasta practica a interviurilor/intrebarilor dificile (care fac uneori chiar mai mult decat sa scoata candidatul din zona de confort) si ia in discutie parerea candidatilor care au trecut printr-o astfel de experienta.

In afara de lista de intrebari „ciudate” publicate pe site-ul Glassdoor si la care autorul face referinta, articolul aminteste si despre un clasament al companiilor care recruteaza in functie de dificultatea (perceputa de candidati a) interviurilor de selectie. McKinsey pare sa fie castigatorul absolut la grad de dificultate, dar interesant este ca acesta coreleaza totusi pozitiv cu impresia candidatilor la finalul procesului. Cu alte cuvinte, desi e dificil, la finalul interviului/interviurilor, candidatii simt ca au castigat ceva si ca, probabil, si-ar dori sa lucreze pentru compania respectiva.

Alte organizatii insa sunt campioane atat la grad de dificultate cat si la impresie negativa, aceasta fiind cauzata in principal de atitudinea evaluatorilor si nu neaparat de continutul tehnic al intrebarilor sau de incidenta situatiilor neasteptate.

Concluzia pe care o putem trage si in urma articolului ne intareste o convingere la care am ajuns in timp: aceea ca un proces de evaluare corect, eficient si in acelasi timp dificil poate sa duca la o experienta pozitiva a candidatului in masura in care cel/cei care il deruleaza are/au in vedere in permanenta princiile respectului si echitatii.

Citeste tot articolul Candidates Say Tough Interviews Can Still Be Positive si descopera unde se pozitioneaza in topul dificultatii procesului de recrutare si alte nume cunoscute de companii multi- si internationale.

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 2-6 martie, Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) pregătește cea de-a IX-a ediție a proiectului Spring IT. SiSC este cea mai veche organizație studențească din Academia de Studii Economice din București, care a realizat peste 200 de proiecte, desfășurate cu succes, în decursul a 23 de ani de […]

Detalii

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de joburi din România, Angajatori de TOP dedicat tuturor candidaților, indiferent de nivelul de experiență. Eveniment de carieră consacrat în București și Timișoara, Angajatori de TOP se extinde în Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și oferă oportunități de carieră pentru candidații cu studii superioare și medii care sunt […]

Detalii

–   Prima platformă de wellbeing ce reunește peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora; –   Segmentarea în premieră a programelor pe cele două categorii de generații care constituie mai mult de 75% din forța de muncă: Generația X și Millennials; –   Programele sunt accesibile în 40% în formatul atelierelor experiențiale și […]

Detalii

Este un drept al angajatorilor să le stabilească angajaților lor obiective de performanță profesională, dar este o obligație a acestora față de angajați, începând de la momentul angajării, să le arate care sunt criteriile de evaluare profesională și care e procedura. Printre elementele obligatorii ale regulamentului intern regăsim, de altfel, criteriile și procedura de evaluare […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter