Hot Now

Ce cred candidatii despre interviurile dificile

22 06 2011, Portal HR , Comenteaza, 5.615 afisari

Daca nu ati trecut pana acum prin niciun interviu in care sa trebuiasca sa raspundeti unor intrebari care (aparent) nu aveau nicio legatura cu jobul pentru care ati aplicat, cu siguranta ca ati auzit macar de la altii despre astfel de experiente. Cum ajungi in 48 de ore la Polul Nord este una din provocarile de acest gen care a generat un volum interesant de pareri/comentarii, dupa cum este si firesc cand ineditul bun „rupe” ritmul evaluarilor traditionale.

Articolul de pe ERE pe care vi-l recomandam azi se leaga interesant de aceasta practica a interviurilor/intrebarilor dificile (care fac uneori chiar mai mult decat sa scoata candidatul din zona de confort) si ia in discutie parerea candidatilor care au trecut printr-o astfel de experienta.

In afara de lista de intrebari „ciudate” publicate pe site-ul Glassdoor si la care autorul face referinta, articolul aminteste si despre un clasament al companiilor care recruteaza in functie de dificultatea (perceputa de candidati a) interviurilor de selectie. McKinsey pare sa fie castigatorul absolut la grad de dificultate, dar interesant este ca acesta coreleaza totusi pozitiv cu impresia candidatilor la finalul procesului. Cu alte cuvinte, desi e dificil, la finalul interviului/interviurilor, candidatii simt ca au castigat ceva si ca, probabil, si-ar dori sa lucreze pentru compania respectiva.

Alte organizatii insa sunt campioane atat la grad de dificultate cat si la impresie negativa, aceasta fiind cauzata in principal de atitudinea evaluatorilor si nu neaparat de continutul tehnic al intrebarilor sau de incidenta situatiilor neasteptate.

Concluzia pe care o putem trage si in urma articolului ne intareste o convingere la care am ajuns in timp: aceea ca un proces de evaluare corect, eficient si in acelasi timp dificil poate sa duca la o experienta pozitiva a candidatului in masura in care cel/cei care il deruleaza are/au in vedere in permanenta princiile respectului si echitatii.

Citeste tot articolul Candidates Say Tough Interviews Can Still Be Positive si descopera unde se pozitioneaza in topul dificultatii procesului de recrutare si alte nume cunoscute de companii multi- si internationale.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Săptămâna aceasta, discutăm despre cum va arăta viitorul organizațiilor și a departamentului de Resurse Umane, la o nouă ediție a evenimentului „HR UNCOVERED” În perioada 23 – 24 septembrie 2020, BusinessMark are plăcerea să vă invite la „HR UNCOVERED”, eveniment online în cadrul căruia se va discuta despre schimbările prin care organizațiile și departamantele de […]

Detalii

De puțină vreme, angajatorii pot beneficia de un ajutor unic de 2.500 de lei pentru fiecare telesalariat, pentru a le cumpăra acestora echipamentele de care au nevoie pentru a lucra de la distanță. În acest context, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a lansat un ghid cu pașii ce trebuie urmați pentru depunerea […]

Detalii

Studiul indică modificări semnificative ale riscurilor și priorităților. Talentul este perceput ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri de către liderii unora dintre cele mai mari companii din lume. Majoritatea liderilor se concentrează pe asimilarea avantajelor de mediu obținute în perioada de carantină. Doar o treime dintre liderii intervievați privesc cu optimism perspectivele de […]

Detalii

Dacă până acum, în lunile de vară, piața muncii traversa o perioadă de stagnare în ceea ce privește locurile de muncă disponibile și interesul candidaților pentru acestea, putem spune că în vara anului 2020 lucrurile au stat cu totul altfel. Lunile iunie-august au fost marcate de o cerere mare din partea candidaților, care au fost […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter