Hot Now

Petrecerea pe LinkedIn care îți aduce 100 de candidați într-o oră

25 07 2017, Portal HR , Comenteaza, 1.629 afisari

Oricât de mult ne-am obișnuit cu expresii de genul brand de angajator și recrutare socială, universul hiperconectat în care trăim și muncim își rezervă mereu dreptul să ne mai surprindă cu ceva nou, cum ar fi (de ce nu?) ideea unei petreceri pe LinkedIn în scopul găsirii celor mai potriviți candidați pentru pozițiile vacante ale unei organizații.

Ideea este explicată în detaliu de Yakov Rozen, CEO la HRD, într-un articol de pe ERE pe care vi-l recomandăm și vouă astăzi.

Mai precis, obiectivul unei petreceri pe LinkedIn este acela de a folosi contactele (evident,de pe LinkedIn) ale angajaților unei organizații pentru a ajunge la candidații pasivi care nu sunt neapărat în căutarea unui job. Practic, o petrecere pe LinkedIn integrează programul de referințe interne cu resursele de networking profesionale ale angajaților în efortul de a identifica profesioniști interesanți pentru companie.

Vestea bună este că funcționează. Ce trebuie să faceți este să strângeți într-o sală de ședințe atât manageri, cât și angajați. Toată lumea vine la „petrecere” cu laptopurile și, după ce prezentați pozițiile vacante pentru care urmează să recrutați, toți cei prezenți își accesează conturile de LinkedIn în căutare de candidați potriviți.

Dacă nu sunteți convinși că merită să faceți asta, autorul articolului prezintă și cele mai importante 5 motive pentru care o petrecere pe LinkedIn trebuie să facă parte dintr-o strategie de recrutare competitivă:

  1. Angajații și managerii organizației au cea mai bună rețea de contacte atunci când vine vorba de identificarea profesioniștilor relevanți pentru organizație.
  2. S-a demonstrat de mult timp că referințele interne sunt cea mai bună sursă de candidați relevanți.
  3. Angajații implicați în procesele de recrutare devin „ambasadori” pentru organizație, promovând astfel brandul de angajator și asigurând o imagine consistentă a companiei în piață.
  4. Candidații pasivi preferă să fie contactați direct de cineva din organizația care recrutează, de preferat un manager.
  5. Crește nivelul de „engagement„. Se duce vorba în piață despre rolul real pe care managerii îl au în procesele de recrutare.

Acum, după ce sperăm că v-ați convins că trebuie să faceți o petrecere pe LinkedIn, vă propunem să vă asigurați că profitați din plin de ea folosind strategiile explicate pe larg în articolul  How to Throw a LinkedIn Party and Reach 100 Candidates in an Hour.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii

În perioada 1-9 septembrie 2020 se va desfășura ediția a XIV-a a Școlii de Vară HR Club Next Generation, dedicată studenților și masteranzilor pasionați de resurse umane. Adaptându-ne “noului normal”, formatul va fi puţin diferit faţă de anii trecuţi, iar cursurile se vor desfăşura pe o platformă virtuală, însă obiectivul rămâne acelaşi: continuăm să ne […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter